Передплата 2024 «Добра кухня»

Польські експерти вважають, що у Пшеводуві, в листопаді, впала ракета української ППО

  • 26.09.2023, 19:30
  • 565

Польські експерти під час розслідування підтвердили, що ракета, яка впала у Пшеводуві у листопаді минулого року, є українською ракетою ППО. Офіційно прокуратура Польщі своїх висновків не надавала

Фото: поліція Польщі
Фото: поліція Польщі

Про це пише Rzeczpospolita із посиланням на висновок експертів у польському розслідуванні.

Як зазначається, ракету, що впала на території Польщі, класифікували як С-300 серії 5В55 російського виробництва.

«Думка [експертів] категорична і виключає можливість того, що ракета, яка впала ввечері 15 листопада минулого року і розірвалася, убивши двох фермерів, могла бути випущена з росії», — пише Rzeczpospolita.

Видання зазначає, що в той день тривали масовані російські обстріли заходу України, зокрема електростанції під Львовом.

«З боку України протиракетні снаряди були випущені парами (для підвищення ефективності) — одна влучила в ціль, інша продовжила летіти „порожньою“. Наші джерела вказують, що в такій ситуації, коли ракета перебуває на певній висоті, наявні в ній механізми повинні були спричинити її самознищення, але цього не сталося», — ідеться в повідомленні.

Як зазначає Wprost, польська прокуратура підтвердила, що отримала висновок польських експертів, але через його конфіденційність не розголошує зміст. Слідчі поки чекають на відповідь української сторони.

Раніше польські ЗМІ писали, нібито розслідування падіння ракети в Польщі зайшло в глухий кут. Журналіст RMF FM Кшиштоф Засада називав винною Україну, мовляв, українська сторона не надавала необхідну інформацію.

Схожі новини