Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Нові iPhone 15 продають в росії попри санкції

  • 24.09.2023, 20:15
  • 1 097

російські медіа 21 вересня повідомили, що найбільший оператор зв’язку у росії МТС презентував у своєму магазині у Москві новий iPhone 15 від компанії Apple за добу до початку світових продажів. Ці телефони потрапляють до рф через схему «паралельного імпорту»

Айфон 15. Фото з мереж
Айфон 15. Фото з мереж

Про це пише українська служба «Голосу Америки».

Так, всі версії iPhone 15 також доступні на сайті МТС для онлайн-замовлень готівкою або кредитною системою компанії. Вони коштують від 125 тисяч рублів до 170 тисяч. У перерахунку на долари, це відповідає ціновому діапазону в США.

Торік у березні компанія Apple оголосила, що призупиняє всі продажі своїх продуктів і послуг у росії. А втім, найновіша версія телефонів від цієї корпорації потрапила до рф ще до дебюту світових продажів.

Так, російський уряд використовує схему «паралельного імпорту» з березня 2022 року, щоб уникнути дефіциту товарів на внутрішньому ринку. Ця система дозволяє країні-окупанту ввозити до себе деякі продукти через треті країни без дозволу правовласника.

У квітні 2022 року Мінпромторг росії опублікував список груп товарів і брендів, які можна ввозити до без дозволу правовласника. У переліку зокрема були смартфони Apple.

А у вересні минулого року російський міністр промисловості і торгівлі Денис Мантуров заявляв, що iPhone 14 буде доступний в рф за програмою паралельного імпорту:

На презентації iPhone 15 у Москві 21 вересня представники МТС заявили, що нові смартфони надходять до рф з Об'єднаних Арабських Еміратів, Китаю та «деяких інших країн».

Схожі новини