Передплата 2024 «Добрий господар»

В групі ризику населення віком 30−60 років: на Львівщині фіксують спалах коронавірусу

  • 22.09.2023, 19:04
  • 1 791

Минулого тижня на Львівщині до лікарів звернулося 72 особи з коронавірусом, натомість цього тижня їх кількість вже зросла до 188

Ковід. Фото умовне
Ковід. Фото умовне

Як повідомила генеральна директорка Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталія Іванченко на брифінгу в Media Center Ukraine — Lviv, в групі ризику працездатне населення віком 30−60 років. Медики радять крім сезонних щеплень проти грипу, зробити вакцинацію проти коронавірусу.

«Поки що, такої вакцини, яка б могла одночасно захистити від грипу і від коронавірусу немає. Тобто зараз потрібно зробити дві ін'єкції можна одномоментно в різні руки. В одну від грипу і в другу від коронавірусу, ту дозу, яка людині необхідна. Ці два щеплення можна робити або в один день, або з різним інтервалом», — пояснює генеральна директорка Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталія Іванченко.

Вакцини проти коронавірусу безоплатні. На сьогодні на Львівщині є продукція від трьох виробників: Comirnaty (Pfaizer), CoronaVac і Janssen від компанії Johnson & Johnson.

Схожі новини