Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У центрі Львова зустріли збірну України, яка на стала рекордсменкою у кількості нагород на «Іграх нескорених»

  • 18.09.2023, 14:15
  • 1 010

На Міжнародних ветеранських змагання (Ігри Нескорених), які пройшли впродовж 9−16 вересня у німецькому місті Дюссельдорф українська збірна виборола рекордну кількість нагород. Йдеться про 34 медалі: 12 золотих, 14 срібних та 8 бронзових

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР

Українська збірна цьогоріч складалась з 25 військовослужбовців та ветеранів.

Зустріли команду символічно у Львові, на площі Ринок, адже саме у цьому місті учасників відбирали на всеукраїнських змаганнях Ігор Нескорених.

До спортсменів через відеозв'язок звернувся президент Володимир Зеленський, подякував їм за їхні здобутки. Кожен учасник збірної отримав знакові нагороди від Міністерства у справах ветеранів і від міського голови Львова Андрія Садового.

«Кожен з нас мав непрості моменти в житті і знає, що найважливіше — перемогти самого себе. Ви щодня перемагаєте себе, обставити і йдете вперед. Ви для мільйонів українців є прикладом. Ви — герої сьогоднішнього часу, які йдуть вперед, незважаючи ні на що, тому для мене велика честь сьогодні бути разом з вами. Ваш шлях починався з відбору у Львові, і для Львова велика пошана зустрічати вас зі світових змагань з такою кількість медалей», — відзначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

До збірної потрапило троє львів'ян (Дмитро Козак, Павло Лучків та Володимир Гера), які здобули для України три медалі. Павло Лучків виборов золоту медаль Invictus Games у змаганнях зі стрільби з лука, а Володимир Гера привіз дві срібні: за метання диску та штовхання ядра. Дмитро Козак дуже достойно змагався у настільному тенісі.

Схожі новини