Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Українські військові піднялися на гору Ключ у «Сколівських Бескидах»

  • 18.09.2023, 11:20
  • 704

Захисники України піднялися на гору Ключ у «Сколівських Бескидах» на Львівщині. Серед військових був Василь Никорак, який підіймався на кріслі джульєтка та Андрій Голопапа з протезом

Фото: ЛОВА
Фото: ЛОВА

«Під час першого походу з нами був Володимир з 24-ї бригади і він сказав, що його побратими теж хотіли би взяти участь у сходженні. Ми його почули. Цього разу з нами було понад 20 хлопців з різних куточків України та із різних військових угрупувань, котрим цей день подарував нові враження, відпочинок і перемикання голови, а також відчуття прекрасного від наших Карпатських гір. Тому всіх військових, закликаємо, хто відчуває, що їх бригаді, чи військовій частині потрібне теж саме, то з нами варто комунікувати проактивно, бо ми готові включати все більше і більше хлопців в такі походи», — наголосив заступник начальника Львівської ОВА Олександр Кулепін.

Боєць Андрій Голопапа долав шлях на вершину з протезом. Хлопець втратив ліву ногу через приліт міни 25 жовтня 2022 року під Горлівкою. Він вдячний побратимам та медикам за врятоване життя. Ветерану всього 20 років, він родом з Вараша Рівненської області. На війну пішов добровольцем з першого дня. Спершу обороняв Київ, далі був фронті на сході.

Зокрема, Василь Никорак з Тернопільщини, який біля села Нью-Йорк на Донеччині втратив праву нижню кінцівку, частину дороги підіймався за допомогою крісла джульєтка.

Схожі новини