Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Понад 3,5 тисячі балконів дихають на ладан…

Мерія пропонує мешканцям самостійно їх ремонтувати — або брати на це «казенний» бюджет

Фото автора 
Фото автора 

Після трагічного випадку з обвалом балкона на вулиці Під Дубом, де загинув 43-річний львів'янин, у місті триває обстеження балконів у житлових будинках. За інформацією департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради, районні комісії вже перевірили 22 тисячі 121 балкон, із яких 3611 виявилися в незадовільному стані. Це 16% усіх львівських балконів.

Як повідомила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, мешканців квартир уже попередили, що мусять відремонтувати балкони. Тим, хто матеріально не спроможний цього зробити, запропонували взяти участь у програмі співфінансування капітального ремонту балкона: місто готове покрити до 80% вартості робіт.

«Найбільше аварійних балконів — у Галицькому районі, найменше — у Сихівському, — продовжує розмову чиновниця. — Процес інспектування балконів у Львові мають завершити до 14 жовтня. Після цього комісія складе акти з підсумками: скільки балконів у хорошому стані, скільки — у задовільному, а скільки потребують негайного ремонту».

Тим часом деякі львів'яни не надто втішені обіцянками з Ратуші про співфінансування відновлення балконів. Мешканець вулиці Дорошенка Антон розповів, що пакет документів такий, як «на візу в Америку»… Крім того, мешканець за власні кошти має замовити експертний висновок у спеціалізованої організації, яка дасть оцінку стану балкона.

Схожі новини