Передплата 2024 ВЗ

Шмигаль зустрівся з головою МЗС Японії: що обговорили

  • 09.09.2023, 18:45
  • 590

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Києві зустрівся з міністром закордонних справ Японії Йошімасою Хаяші та представниками провідних японських компаній. Зокрема, обговорили співпрацю японського бізнесу з нашою країною

Денис Шмигаль та Йошімасо Хаяші. Фото: Шмигаль
Денис Шмигаль та Йошімасо Хаяші. Фото: Шмигаль

Про це розповів глава українського уряду в Telegram.

«Подякував Японії за підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, за фінансову, гуманітарну підтримку, за санкції проти рф. Вже отримали від Японії 2,1 млрд доларів макрофінансової допомоги та продовжуємо співпрацю», — зазначив Шмигаль.

Він відзначив зусилля японських партнерів у межах G7 та ООН. Шмигаль каже, що сторони обговорили перспективи взаємодії у відновленні житла, в гарантуванні глобальної продовольчої безпеки, в підтримці малого та середнього бізнесу, а також у гуманітарному розмінуванні.

«Створюємо сприятливий бізнес-клімат для залучення інвестицій. Розраховуємо, що японські компанії стануть резидентами „Дія.City“ — простору, який дає унікальні правові та податкові переваги», — зазначив Шмигаль.

За словами глави уряду, Хаяші відзначив, що Японія і надалі буде підтримувати Україну, посилювати антиросійські санкції, допомагати Україні в проходженні зими. Також Японія передасть Україні 24 крани для гуманітарного розмінування.

Шмигаль також стверджує, що великий бізнес Японії зацікавлений у довгостроковій співпраці з Україною. Під час цієї зустрічі японські підприємці представили конкретні проєкти співпраці, зокрема в сферах зв’язку, інфраструктури та медицини.

.

Схожі новини