Передплата 2024 «Добра кухня»

Зарплата вища за 30 тисяч грн!

Кількість пропозицій працевлаштування у центрі зайнятості вдвічі перевищує чисельність зареєстрованих безробітних

Фото умовне з відкритих джерел
Фото умовне з відкритих джерел

На сьогодні в обласному центрі зайнятості є 8915 вакансій! У 250 пропозиціях роботи зазначена зарплата вища за 30 тисяч грн. Про це журналістці «ВЗ» повідомила заступник директора Львівського обласного центру зайнятості Оксана Іванчук.

Високі зарплати матимуть: інженер з якості, інженер-механік (груповий), інженер-технолог, головний експерт, менеджер (управитель) з постачання, аналітик і фахівець (банківська сфера), головний бухгалтер, директор відділення, юрисконсульт, інженер-механік (груповий), торговельний представник тощо.

Заробіток, що стартує від 30 тис. грн, пропонують і представникам робітничих професій, зокрема водіям автотранспортних засобів, електрозварникам ручного зварювання, малярам, мулярам, штукатурам, токарям, укладальникам-пакувальникам, покрівельникам будівельним, операторам верстатів з програмним керуванням, трактористам-машиністам сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, інкасаторам-водіям автотранспортних засобів, монтажникам гіпсокартонних конструкцій, вантажникам і підсобним робітникам.

— Найвищі зарплати в області задекларували працедавці Червоноградської територіальної громади, — каже Оксана Іванчук. — Начальнику (завідувачу) підрозділу вони готові платити 80 тис. грн, інженеру з транспорту — 64 тис. грн, водію автотранспортних засобів (міжнародні перевезення) — 60 тис. грн, агроному — 52 тис. грн.

Найбільше в області бракує швачок (587 вакансій), водіїв автотранспортних засобів (368), кухарів (314), продавців (275), касирів торговельного залу (235) та підсобних робітників (217 вакансій). За сферами діяльності найбільший попит на робочу силу на підприємствах переробної промисловості (23,3% вакансій), закладах сфери торгівлі (15,0%), освітянських установах (12,0%) і транспортній галузі (9,3%).

Як зазначають у Львівському обласному центрі зайнятості, загалом у січні-серпні поточного року від майже 5,0 тис. фірм і компаній надійшла інформація про наявність 22,7 тис. вільних робочих місць і вакантних посад. Служба зайнятості допомогла укомплектувати понад 8,0 тис. вакансій.

Упродовж восьми місяців п. р. послугами обласної служби зайнятості з метою працевлаштування скористалися 24,5 тис. осіб, з котрих 17,9 тис. були визнані безробітними. Вдалося забезпечити роботою майже 8,7 тис. жителів області, у тому числі 6,2 тис. безробітних.

Професійне навчання за скеруванням служби зайнятості проходила 1301 особа. Громадськими та іншими роботами тимчасового характеру охоплено 341 особу, ще 506 безробітних залучено до виконання суспільно корисних робіт. Станом на 01.09.2023 року в області налічувалося 3993 безробітних.

— Серед основних тенденцій на локальному ринку праці (порівняно з аналогічним періодом минулого року) слід виокремити зменшення обсягів зареєстрованих безробітних (з 34,7 тис. до 17,9 тис. осіб), та збільшення попиту на робочу силу (з 20,9 тис. до 22,7 тис. вакансій), — продовжує Оксана Іванчук. — Якщо у попередніх визначалося навантаження на одне вільне місце праці (тобто обраховувалася кількість претендентів з-поміж безробітних на вакансію), то тепер йде зворотний аналіз, позаяк кількість пропозицій працевлаштування вдвічі перевищує чисельність зареєстрованих безробітних, котрі прагнуть знайти роботу за сприяння служби зайнятості.

Окрім того, на Львівщині спостерігається зростання розміру середньої заробітної плати, зазначеної у вакансіях (станом на 01.09.2022 р. вона становила 9310 грн, на початку вересня цього року — 11 776 грн). Служба зайнятості також активно підтримує підприємницькі ініціативи, реалізовуючи урядову програму «єРобота». Для прикладу, з лютого до вересня ц. р. 669 заявників, документи котрих попередньо розглядала комісія Львівського ОЦЗ, отримали у Державному центрі зайнятості позитивне рішення про надання мікрогрантів для відкриття або розвитку власного бізнесу. Завдяки цій ініціативі на Львівщині буде створено 1421 нове робоче місце.

Схожі новини