Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

День війни коштує 100 мільйонів доларів, — Резніков

  • 04.09.2023, 14:20
  • 1 187

Один день війни коштує Україні у 100 мільйонів доларів

Фото ілюстративне із відкритих джерел
Фото ілюстративне із відкритих джерел

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков.

«День війни коштує нам 100 мільйонів доларів. А тепер візьміть бюджети всіх поважних великих волонтерських фондів, подивіться, скільки вони збирають. І держава, яка витрачає 100 мільйонів доларів на добу в цілому. От просто вдумайтеся. Тому несправедливо оголошувати претензії державі - військово-політичному керівництву, всім — від місцевих керівників до парламенту, уряду, президента, що все роблять волонтери. Це не так», — зазначив Резніков.

Також міністр оборони уточнив, що поставки від волонтерів із 24 лютого 2022 року донині — це 3% від усього, що «потрапило на війну».

Він наголосив, що фактично армію забезпечують громадяни України, бо працюють і сплачують податки, які спрямовуються в державний бюджет, а звідти — зокрема, на армію.

«Армія сьогодні - найбільший споживач коштів. Та ж кошти потрібні й на утримання країни в цілому: на інфраструктуру, на відновлення, на підтримку соціально незахищених. Тому треба працювати й платити податки. Треба бізнесу бути активним і підтримувати підприємців», — додав міністр оборони.

Схожі новини