Передплата 2024 «Добрий господар»

В авіакатастрофі на Житомирщині загинули три українські пілоти

  • 26.08.2023, 15:30
  • 1 021

25 серпня на Житомирщині унаслідок зіткнення двох українських літаків загинув відомий український пілот з позивним «Джус» та ще двоє пілотів

Пілот "Джус". Фото Павло Поцелуєв
Пілот "Джус". Фото Павло Поцелуєв

Про авіакатастрофу та смерть пілотів 26 серпня повідомила «Українська правда» з посиланням на свої джерела у ЗСУ та правоохоронних органах, а також друг «Джуса» Павло Поцелуєв та волонтерка Меланія Подоляк.

За інформацією «Української правди», у Житомирському районі зіткнулися навчальні літаки Л-39, троє пілотів загинули.

«Щойно зрозумів, що не мав жодного твого фото — самі лише кріпухи, навігатори, чохли та кабелі. Тому що ти опікувався молодими, щохвилини думав, що і як в роботі можна покращити, як допомогти іншим. Ти мріяв про F-16 і дочекався новин про їхню передачу. Ти кохав свою пташку і буквально жив небом. Наше знайомство не було довгим, проте я вдячний тобі за важливі життєві уроки та драйв, який обов’язково залишиться в Повітряних Силах та стане рушієм важливих змін вже для нового покоління пілотів. Вічна пам’ять, Callsign Juice», — написав на своїй сторінці у Фейсбук друг «Джуса».

Державне бюро розслідувань почало розслідувати інцидент, а в Повітряних силах пообіцяли прокоментувати ситуацію пізніше.

Схожі новини