Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Івано-Франківську на військову службу могли фіктивно оформляти родичів керівництва міста та футболістів, — ДБР

  • 25.08.2023, 15:00
  • 1 375

В Івано-Франківську на військову службу в роти охорони територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, ймовірно, фіктивно оформляли родичів керівників міста, зокрема й футболістів одного з професійних клубів області.

Фото ДБР
Фото ДБР

Про це повідомили у Державному бюро розслідувань.

«Новобранці» отримували можливість фактично не служити, а займатися своїми справами. Деякі з них спокійно брали участь у футбольних матчах у складі футбольного клубу з Прикарпаття. До того ж, вони отримували від держави грошове та матеріальне забезпечення за бюджетні кошти", — йдеться у дописі.

Разом із поліцейськими слідчі ДБР здійснили приблизно 30 обшуків у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки Івано-Франківської області, в обласній військово-лікарській комісії, а також за місцями проживання підозрюваних.

«Під час слідчих дій перевіряють можливі протиправні дії персоналу під час мобілізації, служби та протиправного отримання грошового забезпечення. За результатами буде рішення про повідомлення про підозру окремим військовим посадовцям територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки», — пишуть в ДБР.

Розслідування триває у межах розпочатого кримінального провадження за ч. 5 ст. 426−1 КК України.

Процесуальне керівництво здійснює Івано-Франківська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Тим часом у футбольному клубі «Прикарпаття» твердить, що його гравці й тренери дійсно служать у ЗСУ.

«Так, служили і служать: ходять в наряди як футболісти, так і тренери. Ініціатива була ТЦК та СП спільно з МФК „Прикарпаття“, і про це публічно заявили у квітні 2022 року», — йдеться у заяві.

У «Прикарпатті» додали, що відтоді частина гравців і тренерів були демобілізовані та припинили співпрацю з клубом. Частина ж і надалі на службі і бере участь в житті команди «Прикарпаття-ЗСУ».

В клубі зазначили, що очікують на об'єктивне розслідування.

Схожі новини