Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Скільки пити води

  • 17.08.2023, 16:00
  • 973

Наше тіло приблизно на 65% складається з води. З неї складається й майже все, що ми п'ємо і їмо. У молоці води — 87%, у томатах — 95%, у м’ясі - 50−70%, у хлібі - 35%. Перший симптом нестачі рідини — постійне відчуття втоми. Коли вміст води в організмі знижується на 5%, пульс частішає й підвищується температура тіла

Іноді можна почути, що, мовляв, мені не потрібно пити багато води, тому що я вжи­ваю багато чаю або кави. Однак це помилка, тому що ці напої або вино сприяють втраті води. За день потрібно випивати приблиз­но1,5−2 л води.

Ще один водний міф полягає у тому, що багато хто думає, нібито взимку рідини треба вживати набагато менше, ніж улітку. Однак той, хто так вважає, шкодить своєму організму. Взимку і влітку треба випивати не менш як 1,5 л води. Інакше вітер на вулиці і нагріте повітря в приміщенні висушать шкі­ру, з’являться втома й головний біль.

Ще один міф, пов’язаний з водою. Іс­нує думка, що під час тренування й відразу після нього не можна пити воду. Це не так. Дослідження показують, що спортсмени, які не вживають рідини під час змагань, по­казують результати на 6−12% гірші, ніж їхні питущі суперники. Фахівці рекомендують після кожних 20 хвилин інтенсивних занять випивати по чашці води.

Мирон Кулик.

Схожі новини