Передплата 2024 «Добрий господар»

Кількість громадян, які перетинають кордон на в'їзд в Україну, переважає над тими, що виїжджають

  • 16.08.2023, 16:20
  • 585

Цього місяця кордон України перетнули вже майже 1,9 мільйона громадян. 85% становлять громадяни України

Загалом пасажиропотік є на досить високому рівні.

Тим часом кількість громадян, що зараз перетинають кордон України на в'їзд, продовжує переважати, на відміну від початку літнього сезону, коли більше осіб їхали за кордон.

Ймовірно, що така динаміка пасажиропотоку щодо кількісних показників перетину і напрямків руху триматиметься принаймні до кінця літа.

У будні дні прикордонники оформлюють приблизно 120 тисяч громадян на в'їзд та виїзд з України. У вихідні кількість може зростати до 140 тисяч громадян за добу.

Половина пасажиропотоку припадає на ділянку кордону із Польщею.

Нагадаємо, що у липні кордон України загалом перетнули 3,8 мільйона осіб, що на 600 тисяч осіб більше, ніж у червні.

Також зазначимо, що загальна інтенсивність пасажиропотоку за 7 місяців цього року збільшилася на 3% у порівнянні із аналогічним періодом 2022 року.

Актуальну інформацію щодо завантаженості пунктів пропуску завжди можна знайти у соцмережах Західного регіонального управління Держприкордонслужби.

Громадянам, які прямують через Польщу транзитом, радимо обирати для перетину кордону пункти пропуску у межах Закарпатської та Чернівецької областей, на яких спостерігається менша завантаженість.

Громадяни, які повертаються в Україну, інформацію щодо стану черг з території суміжних держав, можуть відстежувати за посиланням cutt.ly/6K62Hi1.

Схожі новини