Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Наймолодшому травмованому від ракетного удару по Львівщині — десять років

Голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив на брифінгу оперативну інформацію про ракетний удар вранці 15 серпня

Така жахлива вирва утворилася в дворику дитячого садочка у Львові.
Така жахлива вирва утворилася в дворику дитячого садочка у Львові.

15 серпня, з 05:20 до 05:30 ранку, держава агресор росія завдала ракетного удару по Львову та Львівщині. На щастя, у цьому ракетному терорі немає загиблих. 15 людей отримали травми. Наймолодшому травмованому — десять років, найстаршому — 72. П’ять травмованих осіб госпіталізовані до лікарень, важких випадків немає.

Повітряні сили України повідомляють, що на Львівщині є шість влучань ракет, одну ракету збито. Внаслідок влучань пошкоджено більше сорока будинків Львова та будинки в двох населених пунктів біля обласного центру. Наразі рятувальники та інші служби ліквідовують наслідки ракетних ударів.

Про це повідомив на брифінгу голова Львівської ОВА Максим Козицький.

«Люди можуть звернутися через „Дію“, підтвердити пошкодження майна, — каже голова ОВА. — З державного бюджету буде компенсовано на поточні ремонти. Максимальна сума відшкодування — 200 тисяч гривень».

«Високоточна російська ракета влучила у павільйон на території дитячого садочка Львова. Воронка діаметром двадцять метрів та дев’ять метрів глибини, — додав міський голова Львова Андрій Садовий. — Ракета ще там є, точніше її залишок. Біля садочка постраждало багато будинків. Це і великий будинок ОСББ, де вибито верхні поверхи. Повилітали вікна і двері. Поруч були гаражі, двері покрутило… У садочка вікна та двері повилітали. Жахлива ситуація. Поруч офіси, приватні житлові будинки. Руйнація значна. Але найважливіше — ніхто не загинув. Люди, які звернулися по медичну допомогу її отримали. Загрози їх життю немає».

Андрій Садовий повідомив, що о 8-й ранку у Львові відбулося засідання комісії з надзвичайних ситуацій. Ухвалили рішення про виділення 20 мільйонів гривень, аби допомогти людям, ремонт будинку.

Мешканці, в квартирах яких зараз неможливо жити, можуть звертатися до мерії за грошовою компенсацією за оренду житла. Пообіцяли компенсувати 10−15 тисяч гривень, сума залежить від кількості кімнат в помешканні. Андрій Садовий каже, що мерія компенсує кошти на ремонт пошкоджених квартир.

Діти, які відвідували дитячий садочок, в який 15 серпня влучила рашистська ракета, тимчасово зможуть піти в інші дошкільні навчальні заклади міста.

«Масштаб вражає, — повідомив Садовий. — Об'їхав поруч по району, наслідки серйозні. Подяка військовим, які збивають ракети тими засобами, що мають».

Схожі новини