Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Лідер Північної Кореї закликав готуватися до можливої війни

  • 10.08.2023, 15:30
  • 1 386

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин замінив головного генерала армії і закликав посилено готуватися до можливої війни із ворогами країни

Кім Чен Ин. Фото з мережі
Кім Чен Ин. Фото з мережі

Про це повідомляє Reuters, що посилається на державне північнокорейське агентство KCNA.

Як повідомляється, Кім Чен Ин зробив заяву на засіданні Центральної військової комісії, на якому обговорювалися плани контрзаходів щодо стримування ворогів Північної Кореї, яких саме — не називаються.

Також стало відомо, що Кім Чен Ин відсторонив головного генерала країни, який протримався на цій посаді близько 7 місяців. Причини відсторонення високопроставленого військового також не розголошуються.

Кім Чен Ин на засіданні Центральної військової комісії також закликав до збільшення виробництва зброї і розширення військових навчань. Минулого тижня він відвідав збройові заводи, де закликав будувати більше ракетних двигунів, артилерії та іншого озброєння.

Як пише агентство, Північна Корея має намір провести військовий парад 9 вересня, відзначаючи 75-ту річницю Дня заснування республіки.

З 21 по 24 серпня США і Південна Корея планують провести військові навчання, які Північна Корея розглядає як загрозу своїй безпеці.

Схожі новини