Передплата 2024 ВЗ

«Кожен четвертий учень в Україні, який здав мультитест на 600 балів, — із Львівської області»

Повідомив на брифінгу директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска

У Львівській області виношують плани, аби наступного року максимальна кількість пунктів тестування під час складення Національного мультипредметного тесту була в укриттях. Це необхідно для того, щоб випускники шкіл не робили перерви під час повітряної тривоги.

Цього року в Національному мультипредметному тесті взяли участь 23,5 тисячі випускників Львівщини. Зокрема, були додаткові сесії тестування, які показали дев’ять 200-бальних результатів. Це переважно учні Львівського фізико-математичного ліцею, Львівської академічної гімназії, заклади середньої освіти Червонограда. До когорти 200-бальників додалися й учні Української дистанційної школи, Львівського фахового коледжу декоративного і ужиткового мистецтва імені Труша.

Про це повідомив на брифінгу директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска.

«Якщо говорити про обов’язкові дисципліни — українська мова та математика, то цього року кращі результати тестування саме з математики, — каже чиновник ЛОВА. — 200 балів з математики отримали 400 учнів, 250 учнів — з української мови. Торішні результати інші: середній бал з української мови та історії був найвищий. З математики учні Львівщини були на третьому місці в Україні».

За словами Олега Паски, кожен четвертий учень в Україні, який здав мультитест на 600 балів, — із Львівської області. Кожен восьмий учень в Україні, який здав на 200 балів, — із терен Львівщини.

Директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк додала, що результати мультитесту — це зріз знань випускників закладів середньої освіти, коледжів.

Для вчителів — спеціальна сертифікація

Серед інших освітніх новин — 8 серпня фінішувала реєстрація на сертифікацію педагогічних працівників Львівської області. Нагадаємо, у 2018 році, каже Лариса Середяк, сертифікували педагогів початкових класів. Кращі з кращих упродовж трьох років отримали 20% надбавку до зарплати.

Цього року вперше в Україні, окрім вчителів початкових класів, сертифікацію пройдуть вчителі української мови та математики шкіл. Квота вчителів з цих предметів на Львівщині — 43 учасники. Реєстрацію серед охочих пройти такий тест закрили в перший день. Лариса Середяк каже, це свідчить про високу професійну планку вчителів з цих предметів. Тестування педагогів відбудеться на початку вересня.

Схожі новини