Передплата 2024 «Добра кухня»

Крутяни, які брали участь у Міжнародному таборі «Жальгіріс-2023», повернулись в країну

  • 01.08.2023, 17:05
  • 613

Сьогодні в Україну повернулися крутяни, які брали участь у Міжнародному таборі «Жальгіріс-2023»

Ліцеїсти. Фото: Ліцей імені Героїв Крут у Львові
Ліцеїсти. Фото: Ліцей імені Героїв Крут у Львові

«Вже вдруге під час повномасштабної фази війни беруть участь наші вихованці у цій міжнародній акції. Це стало наслідком нашої тривалої співпраці із друзями із Каунаса з Generolo P. Plechavičiaus kadetų licėjus. Кадети з Литви, Латвії, Естонії, Польщі та України протягом кількох днів у змішаних групах навчалися, вишколювалися, змагалися та тренувалися на одній із військових баз Збройних сил Литви», — йдеться у повідомленні.

Під керівництвом компетентних і вимогливих інструкторів ліцеїсти опановували нову стрілецьку зброю, показали навички з вогневої, психологічної підготовки, вирішували різні завдання і опановували сплав на байдарках. Заняття та спілкування проходили англійською мовою.

Особливістю цьогорічного таборування став приїзд Президента Республіки Литва Гітанаса Науседи.

«Пан Президент поспілкувався із кадетами, а українцям окремо висловив впевненість у тому, що наша країна неодмінно стане членом НАТО».

Після завершення табору крутяни змогли, завдяки сприянню керівника Каунаського ліцею Ričardas Žilaitis відпочити на березі Балтійського моря у відомому курортному місті Паланга.

Схожі новини