Передплата 2024 «Добрий господар»

У росії повідомили, що затримали гіркіна

  • 21.07.2023, 16:05
  • 679

Медіа в рф пишуть, що силовики затримали активного прихильника війни проти України ігоря стрєлкова (Гіркіна)

ігор гіркін. Фото із мережі
ігор гіркін. Фото із мережі

Відомо, що у п’ятницю, 21 липня, співробітники правоохоронних органів затримали ігоря стрєлкова.

Це підтвердили два джерела в правоохоронних органах й адвокат стрєлкова.

Силовики забрали затриманого з дому опівдні. У його квартирі співробітники слідчого комітету розпочали обшук.

За попередніми даними, затримання здійснювали за заявою колишнього найманця групи «Вагнер».

За інформацією ще одного джерела у правоохоронних органах, розслідує справу не слідчий комітет, а фсб.

У соцмережах стрєлкова з’явилося повідомлення його дружини Мирослави Регінської. Вона повідомила, що не була вдома, коли туди приїхали представники слідчого комітету. Зі слів консьєржа відомо, що стрєлкова вивели з дому під руки.

«Від друзів мені вдалося з’ясувати, що моєму чоловікові висунуто звинувачення за статтею 282 КК РФ (екстремізм)», — зазначила дружина гіркіна.

20 липня стрєлков написав у соцмережах, що найманцям групи «Вагнер» нема чим хвалитися: втрати у війні проти України — «в ¾ особового складу (з 78 тисяч — убито 22 + 40 тисяч поранених)».

«Та за такі „Піррові перемоги“ (які не мають, до того ж, ще й жодного стратегічного значення) в рядові командирів треба розжалувати. Повна професійна неспроможність», — обурився він.

18 липня він публічно у мережі образив путіна, написавши, що «23 роки на чолі країни перебувала нікчема, яка зуміла „пустити пил у вічі“ значній частині населення», і хоча він зараз — «останній острівець легітимності та стійкості держави», але «ще 6 років при владі цього боягузливого нездари країна не витримає».

На думку стрєлкова, путіну слід «забезпечити передачу влади комусь по-справжньому дієздатному і відповідальному».

ігор гіркін-«стрєлков» — колишній працівник фсб, який у 2014 році брав активну участь у боях за Слов’янськ і в захопленні влади в Донецьку. Він підтримує війну, але критикує військово-політичне керівництво. 1 квітня 2023 року гіркін-стрєлков разом із павлом губарєвим і максимом калашниковим створив «Клуб розсерджених патріотів».

18 липня телеграм-канал «Осторожно, новости» повідомив, що в рф звинуватили в дискредитації російської армії соратника «стрєлкова» — полковника у відставці володимира квачкова, який теж активно підтримує війну в Україні, але критикує чинну російську владу і керівництво міністерства оборони.

стрєлков назвав справу проти квачкова «знущанням над законом, правосуддям і здоровим глуздом» на тлі того, що після заколоту пригожина ніхто так і не відповів за вбивство російських льотчиків.

Тим часом стрєлков заочно засуджений окружним судом Гааги до довічного ув’язнення. Його визнали винуватцем аварії малайзійського Boeing у серпні 2014 року. Суд заявив, що гіркін та двоє його підлеглих «винні у вбивстві 298 разів».

Схожі новини