Передплата 2024 «Добра кухня»

«Будемо всіх об'єднувати, щоб повернути українців в Україну»

Зеленський відвідав у Львові молитовний захід з нагоди 500-го дня стійкості українців

Фото Бабель
Фото Бабель

У суботу, 8 липня, пізно ввечері біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбувся молитовний захід з нагоди 500-го дня широкомасштабної війни та спротиву українців, який відвідали президент України Володимир Зеленський.

… Візит Зеленського до Львова ретельно і в таємному режимі готували з самого ранку: перекривали проспект Свободи, а біля пам’ятника Шевченку ставили спеціальні пропускні рамки-металошукачі, обгороджували площу.

Приїзд глави держави анонсували на 21-у годину. Робити прямі трансляції з події відвідувачам заходу суворо заборонили. Кажуть, воєнний час…

На площі окрім представників усіх гілок влади, прийшли голови українських церков — Епіфаній і Святослав, а також представники інших конфесій. Головна тема молебну — за силу і міць українського війська, за перемогу України. Вшанували також загиблих воїнів, які віддали своє життя на фронті.

Президента зустріли на центральній площі Львова оплесками. «Приємно бути у Львові, — сказав Володимир Зеленський на мінібрифінгу. — День почався з доповіді наших військових про справи на фронті, після цього привітав нашого Главкома з днем народження. Піднімали питання щодо повернення наших полонених та депортованих дітей. Будемо всіх об'єднувати, щоб повернути українців в Україну — це дуже важливо. Далі були дзвінки з колегами, які лобіюють нашу позицію в НАТО».

Зеленський сказав, що радий, що нарешті командири полку «Азов» в Україні і подякував за це президенту Туреччини. Привітав представників духовенства та раптово разом з усією делегацією покинув площу. Люди були ошелешені таким кроком, оскільки займали перші місця на площі з 19-ї години. Попри те, гості молебну проводжали президентський кортеж та кортеж воїнів оплесками.

Нагадаємо, ТОП-подія вихідних — до України повернули п’ятьох командирів оборони «Азовсталі», яких після звільнення з російського полону у вересні минулого року за домовленостями з рф мали утримувати в Туреччині до кінця війни.

Схожі новини