Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Наступного року в Трускавці розпочнуть будувати новий завод мінводи

У місті «Нафтусі» побудують новий завод мінводи

Про це ми довідались від міського голови Трускавця Андрія Кульчинського.

Кошторисна вартість «найсвіжішого» на курорті інвестиційного проєкту становитиме близько 35 млн доларів США.

Де саме побудують підприємство? Хто інвестори? Чим воно відрізнятиметься від двох чинних заводів — заснованої ще у 1962 році «Нафтусі», яке базується в урочищі «Помірки» — там, звідки свого часу «почалась» історія славнозвісної чудо-води «Нафтуся», та посталого внаслідок об'єднання кількох підприємств у 2008 році ТзОВ «Аква Еко», яке входить, як зазначено у Вікіпедії, до складу компанії IDS Group. На виробничих площах «Аква Еко сьогодні розливають мінеральні столові води «Трускавецька Аква-Еко», «Трускавецька Кришталева» та «Трускавецька Заповідна».

Нове підприємство, як пояснив нам Андрій Кульчинський, побудують внаслідок подальшого обʼєднання вже чинних у місті «Нафтусі» заводів мінвод та створення єдиної юридичної структури по сусідству з одним із діючих заводів.

Організаційні питання вирішуються швидко. Проведено геологічну розвідку майбутньої мінеральної локації, вже стартували проєктні роботи. Інвесторів, поки не відбулась офіційна презентація нового інвестиційного проекту за участі самих власників, називати не поспішають. Хоча… За непідтвердженими даними, йдеться про двох відомих на ринку мінвод людей. Один із них — громадянин України. Другий — громадянин Чехії. Розпочнеться будівництво, найімовірніше, наступного року.

Схожі новини