Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Результати української боротьби визначать долю континенту на ближчі десятиліття»

  • 21.06.2023, 17:59
  • 757

Петро Порошенко у Лондоні під час ювілейного Саміту Міжнародного демократичного союзу мав зустрічі із впливовими світовими політиками. П’ятий президент закликав союзників запросити Україну в НАТО, прискорити інтеграцію до Європейського Союзу, а також забезпечити постачання необхідного високотехнологічного озброєння для ЗСУ

Зокрема, із колишнім Державним секретарем США Майком Помпео Порошенко обговорив роль ПЦУ для зміцнення ідентичності України та постачання зброї.

«Говорили і про минуле, наші досягнення і прогрес України з 2014 року. Подякував за внесок, який зробив у тому числі і Майк, у справу розбудови Української армії, зміцнення ідентичності України та створення Православної Церкви України. Все це заклало надійні підвалили для нашої держави сьогодні і нашої ефективної боротьби», — розповів п’ятий президент України у Facebook.

«Говорили і про майбутнє, в якому Україна обовʼязково буде успішною європейською державою з міцною економікою, демократією, верховенством права і правами людини. А також, безперечно, стане членом Північноатлантичного альянсу, адже це здатне ефективно відновити втрачене стримування росії від нових агресій, забезпечити мир, безпеку і стабільність в Європі», — підкреслив він.

Майк Помпео під час виступу на Саміті також відзначив роль п’ятого президента Порошенка у створенні Православної Церкви України. Він назвав цю подію «викликом путіну, який намагався використати християнську церкву, православну церкву як інструмент своєї політичної влади».

Під час зустрічі з членом Європейської Комісії Йоганессом Ганом Петро Порошенко подякував за ідею створення нового фінансового інструменту Єврокомісії для України у розмірі 50 мільярдів євро, який представила Президентка Урсула фон дер Ляєн.

«Обговорили й очікуваний проміжний звіт Комісії щодо виконання Україною умов для початку передвступних переговорів до кінця цього року. Часу для зволікань немає, а тому Україна має повністю виконати необхідну домашню роботу», — наголосив Петро Порошенко.

Про зброю для ЗСУ та прискорення членства України в НАТО Порошенко говорив і з колишнім премʼєр-міністром Великої Британії Ліз Трасс.

«Докладно обговорили нагальні потреби Збройних Сил України, які мужньо та ефективно протистоять російському агресору на східному фланзі трансатлантичного світу», — зазначив п’ятий президент.

«Скоординували кроки щодо подальшого просування членства України в НАТО, зокрема у контексті самітів Альянсу у Вільнюсі та Вашингтоні. Важливу увагу приділили післявоєнній відбудові України, ключовим потребам нашої держави. Вдячний Ліз Трасс за глибоке розуміння українських реалій та щиру підтримку України стільки, скільки буде потрібно для перемоги», — зауважив Порошенко.

З колишнім прем'єр-міністром Австралії Тоні Ебботом п’ятий президент України обговорив реалізацію проєктів розмінування та післявоєнного відновлення нашої країни.

«Тоні, за час свого премʼєрства в Австралії, був одним із перших, хто підтримав Україну в 2014 році, та через 9 років продовжує нам допомагати ще з більшою силою», — зазначив Порошенко.

Про спільні виклики, єдність і солідарність задля досягнення перемоги йшлося на зустрічі Петра Порошенка з Головою Міжнародного демократичного союзу Стівеном Харпером, колишньою президенткою Хорватії Коліндою Грабар-Китарович та колишнім премʼєр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном.

«Результати української боротьби визначать долю континенту на ближчі десятиліття», — переконаний Порошенко.

Схожі новини