Передплата 2024 «Добрий господар»

12 водойм Львівщини придатні для купання

На пляжах — рятувальні пости, а дно безпечне

Пляж. Фото з відкритих джерел
Пляж. Фото з відкритих джерел

Упродовж першої половини червня експерти обстежували водні об'єкти Львівської області - щодо їхньої безпеки. Рятувальники перевірили 23 пляжі на 17 водних об'єктах. І визнали, що готові для безпечного купання відпочивальників 12 пляжів на 12 водоймах.

Отже, безпечно можна відпочити на березі озера у Брюховичах (на фото), на пляжах Моршина, Золо­чева, Перемишлян, на пляжі рекреаційної водойми Яворівського національного природного парку, а та­кож на базах відпочинку, де є водойми, — у Давидові, Модричах, Старому Селі, Коросні, Підберізцях.

«Усі ці об'єкти мають рятувальні пости, персонал яких пройшов навчання. 62 рятувальникам прове­дено інструктаж-навчання з надання долікарської допомоги на воді», — повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Як розповів у коментарі «ВЗ» речник Головного управління ДСНС у Львівській області Віталій Ту­ровцев, фахівці під час перевірки водойм звертали увагу на наявність у відпочинковому комплексі ря­тувального поста та професійних рятувальників — на випадок, якщо хтось тонутиме.

«Звертали увагу на безпеку відпочивальників, — розповів пан Туровцев. — Ідеться про рятувальний пост, кількість рятувальників, які пройшли підготов­ку, про засоби, якими можна надати допомогу, якщо людині вона знадобиться. Звертали увагу і на якість водного дна: чи воно обстежене, чи є акти, що там безпечно. Також перевіряли наявність зон для купан­ня дітей та людей з певними обмеженнями. У таких зонах має бути мілка вода, аби було безпечно купа­тися. Якщо ці заходи були дотримані - ми рекомен­дували водойму для відкриття сезону».

Схожі новини