Передплата 2024 «Добра кухня»

Мистецтво очима дітей

У Національному музеї ім. Андрія Шептицького триває виставка дитячого мистецтва з колекції Фонду Ольги Михайлюк

Фото автора
Фото автора

У Національному музеї ім. Андрія Шептицького відкрили виставку дитячої творчості «Мистецтво і діти», присвячену до Дня захисту дітей.

Ініціаторкою відкриття стала колекціонерка дитячого мистецтва, пропагандистка мистецтва талановитих дітей, засновниця Львівської дитячої галереї Ольга Михайлюк. Роботи, представлені на виставці, — з колекції її фонду.

«Нині дитячу образотворчість сприймають, на жаль, як просту забаву, а не як важливу за її соціальними та художньо-естетичними проявами, психолого-педагогічними дослідженнями і результатами творчу діяльність, — говорить Ольга Михайлюк. — Творча діяльність дітей наділена потужною духовною та чистою енергетикою і є бездонною „коморою“ інформації для досліджень і наукового вивчення психології розвитку образного мислення й особистості дитини».

Пані Ольга — засновниця Міжнародного форуму дитячої творчості «Золотий мольберт», учасниками якого впродовж двох десятків років були талановиті юні художники з багатьох країн світу. «Золотий мольберт» об'єднав молоді таланти з усіх континентів, а пересувна виставка робіт мандрувала такими країнами, як Ізраїль, Італія, Мексика, Словаччина, побувала навіть на українській антарктичній станції «Академік Вернадський».

Особливою увагою користуються роботи українських дітей в Японії. Слід зазначити, що японці дуже зацікавилися творчістю юних художників, побачивши віртуальну виставку в інтернеті, і запропонували Ользі Михайлюк організувати виставку в Японії.

На виставці, яка експонується у залах Національного музею ім. Андрія Шептицького у Львові, представлені, в основному, роботи фіналістів «Золотого мольберта». Особливо вражають роботи дітей на тему «Молитва за Перемогу України». Свої роботи на конкурс надсилають діти з усіх куточків України, а також з Болгарії, Словаччини, Ізраїлю та багатьох інших країн. Тут представлені роботи дітей, які втратили батьків, і дітей з інвалідністю… Щороку переможець конкурсу, якого визначає поважне журі, отримує значок у вигляді мольберта із чистого золота з маленьким діамантиком.

Схожі новини