Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Під Бахмутом ЗСУ просунулись до 1200 метрів — Череватий

  • 09.06.2023, 16:45
  • 509

Підрозділи ЗСУ проводять штурмові дії на Бахмутському напрямку, просуваються вперед, за добу знищено 120 окупантів і 163 поранено

ЗСУ. Фото умовне
ЗСУ. Фото умовне

Про це повідомив речник Сил оборони Східного напрямку полковник Сергій Череватий в ефірі телемарафону «Єдині новини».

«Ми, скориставшись тим, що ворог проводить ротаційні заходи, а ті підрозділи нові, що заходять, не до кінця знають місцевість, провели відповідне злагодження, завдали ударів і вже упродовж кількох днів проводимо штурмові дії на Бахмутському напрямку. За попередню добу наші підрозділи на деяких ділянках просунулися до 1200 метрів», — сказав Череватий.

За його словами, головне завдання Сил оборони — максимально шкодити ворогу, максимально вибивати його бойовий потенціал.

«До цього ми робили це з терористичними підрозділами „Вагнера“, тепер — з мотострілецькими та повітряно-десантними підрозділами рф», — зазначив він.

Череватий повідомив, що за минулу добу ворог 368 разів ствольною артилерією завдав ударів по українських позиціях, відбулося 15 боєзіткнень з ворогом, 5 авіанальотів. Силам оборони вдалося знищити 120 російських окупантів, 163 поранено, 11 взяли в полон.

«Також знищено три гармати, артилерійську систему „Нона“ і самохідну артилерійську установку „Гвоздика“, протитанкову гармату „Рапіра“, реактивну систему залпового вогню „Град“ і три польових склади боєприпасів», — поінформував речник Сил оборони Східного напрямку.

Схожі новини