Передплата 2024 ВЗ

Львову ще далеко до краси та вишуканості харківських парків

Директорка Стрийського парку Олена Мазурик розповіла «ВЗ» на яких умовах благодійниця надала парку три сотні кущів елітних сортів троянд

Фото авторки
Фото авторки

Навесні у Стрийському парку міста Лева квітували вишукані голландські тюльпани, а наприкінці літа розквітнуть троянди елітних сортів. У парку висадили три сотні кущів троянд. Саджанці троянд подарувала львівська благодійниця Тамара Кримчак. Жінка тривалий час займається квітковим бізнесом і захотіла, аби її улюблений парк зацвів ще й трояндами. Готова надати одному з найкращих парків міста ще кількадесят сортів троянд, аби засадити там усі клумби. Дирекція парку запевняє, станом на 5 червня усі три сотні троянд на місці.

«Стрийський парк готує для львів'ян антистресову програму. Тут вперше висадили цілі плантації троянд різних сортів і кольорів, — розповіла для „ВЗ“ директорка Стрийського парку Олена Мазурик. — Пані Тамара дала нам квіти без жодних корисливих цілей, нічого за це не хоче, як дехто, мабуть, думає. Тамара Кримчак готова дати ще чимало троянд, аби парк став справжнім квітковим антистресом. Сьогодні люди, як ніколи, потребують позитивних емоцій. Цьогоріч зробили особливий акцент саме на квітах, хоча будуть й інші приємні сюрпризи, які милуватимуть око у парку. Прагнемо зробити так, аби люди, споглядаючи таку красу, психологічно розвантажувалися від війни. У парку будуть навіть клумби із синьо-жовтих троянд. Хочемо зробити Стрийський парк красивим і затишним для львів'ян, як усі парки Харкова. Хоча визнаю, до харківських парків нам ще дуже далеко. Там на облагородження міських парків витрачають з бюджету великі суми».

Місця у Стрийському парку, де висадили троянди, не розголошують, аби крадії не встигли викорчувати кущі ще до їхнього цвітіння. Директорка Стрийського парку зауважує, що цієї весни відвідувачі склали тест на порядність: тюльпанів не зривали. «Троянди надійно захищені, — каже Олена Мазурик. — В парку є охорона. Також роль охоронців часто виконують самі львів'яни, які щодня бігають на доріжках парку. Саме вони нам повідомляють, коли щось не так з квітами».

Схожі новини