Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«В Україні зараз немає безпечного місця, росіяни мають відчувати те саме»

  • 31.05.2023, 11:32
  • 455

Порошенко в ефірі британського телеканалу GB News заявив, що доки росіяни воюють проти України, вони мають на собі відчувати весь той жах, який переживають українці. Порошенко зазначив, що за атаками дронів у москві можуть стояти і російські партизани, і опоненти путіна

Петро Порошенко в ефірі британського телеканалу GB News. Фото: Європейська солідарність
Петро Порошенко в ефірі британського телеканалу GB News. Фото: Європейська солідарність

«Я не коментую, хто це робить, навіщо вони це роблять, але росія має відчути хоча б частину того болю, який відчуває український народ, українські діти, українське мирне населення», — зазначив Порошенко.

«Чи можливо, що це були російські партизани? Моя відповідь — так. Чи можливо, що це російська бригада чи група, яка бере участь у дестабілізації, щоб зробити росію слабшою? Моя відповідь — так. Це регулярні українські Збройні Сили? Моя відповідь: я серйозно сумніваюся», — зауважив Порошенко.

«Щоночі ми прокидаємось від російських ракет, російських „Шахедів“ та української ППО, і це відбувалося 17 разів лише за цей місяць. Можете уявити, що ви відчуваєте, коли бачите дітей, які дуже бояться через російські обстріли і намагаються знайти укриття на станції метро. Вони запам’ятають це на все життя», — сказав п’ятий Президент.

«Ми аплодуємо нашій протиповітряній обороні, яка знищила 90-⁠95% російських ракет і російських ударних безпілотників. Якщо хтось може говорити про терористичну війну і теракти, то це і є атака терориста путіна і терористичного російського режиму, неспровокована атака на європейський, український народ», — вважає Порошенко.

«Чого чекає росія? Вони хочуть, щоб Київ і кияни, українці, були в паніці і в розпачі, замість цього ми продемонстрували, що ми рішучі і боремося за свою перемогу. Вчора і сьогодні я був у парламенті як лідер другої за чисельністю української парламентської фракції. Прямо над парламентом у нас працювала протиповітряна оборона, яка успішно знищила російські крилаті ракети, і ми вчимося жити в умовах постійних російських атак», — пояснює Порошенко.

«Але росіянам не варто очікувати, що це буде для них „спеціальна військова операція“ в Україні. Ні, вони відчують все те, що зараз відчуває український народ. росія повинна бути в постійній небезпеці, доки в Україні йде війна. В Україні немає безпечного місця. росія має зрозуміти, як воно, пройти те саме, що і в Україні», — переконаний Порошенко.

Схожі новини