Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Наступного тижня на трьох маршрутах Львова запрацює безготівкова оплата

  • 29.05.2023, 15:30
  • 1 165

З 5 червня у Львові розпочнуть тестувати систему оплати проїзду в громадському транспорті через е-квиток. Тестування відбуватиметься в комунальних автобусах № 1А, 3А та № 10 і попередньо триватиме до 30 червня

Фото ілюстративне Олександра Мазуренка
Фото ілюстративне Олександра Мазуренка

Про це повідомила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

У 28-автобусах цих трьох маршрутів пасажири зможуть оплачувати проїзд за допомогою банківської картки або мобільного телефону з NFS через Google Pay чи Apple Pay. Також залишається можливість оплатити готівкою у водія. Однак, такі оплати теж будуть обліковуватися, і водій видаватиме пасажиру видрукуваний одноразовий квиток.

На етапі тестування тариф за проїзд залишається на рівні 15 грн.

Заступниця міського голови Ірина Маруняк додала, що під час тестування на вказаних маршрутах працюватимуть контролери. Однак на цьому етапі вони не штрафуватимуть пасажирів, а виконуватимуть інформувальну роботу і допомагатимуть пасажирам.

«На час тестування контролери проводитимуть роз’яснювальну роботу, щоб люди навчилися правильно валідувати проїзд, а водії — видавати квитки. Дуже важливо пройти це тестування, щоб ми побачили як працює система, як відбувається валідація, як працюють водії. І, якщо будуть невеличкі недоліки, — щоб ми їх оперативно усунули і рухалися далі. І дуже важливо, аби всі пільговики, учні та студенти отримали свої транспортні картки», — зазначила Ірина Маруняк.

Відтак усіх, хто має право на пільговий проїзд у громадському транспорті, але ще не оформив ЛеоКарт, просять не зволікати та подавати документи.

Зокрема, якнайшвидше подавати документи для отримання студентських ЛеоКарт наполегливо просять і студентів. До слова, на час тестування студентські ЛеоКарт в автобусах не діятимуть.

На сьогодні пільгові транспортні картки отримали 172 тис. осіб, з них — 30 тис. учнів та 1,3 тис. студентів.

Схожі новини