Передплата 2024 «Добрий господар»

Наразі немає узгодженого проєкту угоди про мир з Азербайджаном, — прем'єр Вірменії

  • 29.05.2023, 15:15
  • 456

Поки що немає узгодженого проєкту угоди про мир з Азербайджаном, який можна було б підписати

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян. Фото із мережі
Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян. Фото із мережі

Ппро це прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, коментуючи можливість підписання мирної угоди між Вірменією та Азербайджаном під час саміту Європейської політичної спільноти.

Відтак вірменська сторона поки що не отримала пропозицій Азербайджану щодо своїх мирних пропозицій, які він передав до зустрічі у Вашингтоні.

«Четверту редакцію ми передали, на цей момент коментарів до неї поки що не отримали. Отже, на цей момент можу сказати, що немає узгодженого проєкту, який можна було б підписати», — наголосив вірменський прем'єр.

Як відомо, минулого тижня посол Азербайджану у Франції Лейла Абдуллаєва висловила сподівання, що Баку та Єреван можуть укласти мирну угоду щодо врегулювання конфлікту навколо Нагірного Карабаху під час саміту Європейської політичної спільноти, який відбудеться у Кишиневі 1 червня.

Тим часом у МЗС Вірменії зазначили, що обговорення мирної угоди між Вірменією та Азербайджаном триватиме під час і після зустрічі на полях саміту Європейської політичної спільноти, а її підписання не включене до порядку денного зустрічі.

Територіальна суперечка між Азербайджаном та Вірменією стосується території так званого Нагірного Карабаху. Він є частиною міжнародно визнаної території Азербайджану, хоча після розпаду СРСР вірмени, які там становлять більшість, проголосили його незалежною державою.

Досі вірменський прем'єр неодноразово робив заяви, які сигналізували його готовність визнати суверенітет Азербайджану над Нагірним Карабахом.

Схожі новини