Передплата 2024 «Добрий господар»

Посли ЄС схвалили санкції за дестабілізацію Молдови

  • 26.05.2023, 18:30
  • 450

Постійні представники держав-членів Європейського Союзу схвалили санкції проти молдовських фізичних осіб, причетних до дестабілізації Молдови та підриву територіальної цілісності України

ЄС. Фото умовне
ЄС. Фото умовне

Про це, як пише «Європейська правда», в п’ятницю повідомив журналіст «Радіо Свобода» Рікард Джозвяк.

За його даними, до погодженого санкційного переліку увійшли двоє людей, яких ЄС звинувачує у підриві територіальної цілісності України, та ще п’ять, причетних до дестабілізації Молдови.

«Це перші підсанкційні особи в межах нового санкційного режиму», — додає Джозвяк.

Наприкінці квітня Рада ЄС ухвалила новий санкційний режим за дестабілізацію Молдови. Санкції складатимуться із заморожування активів та заборони на надання коштів для фізичних та юридичних осіб, а також заборони на поїздки до ЄС для фізичних осіб.

За даними ЗМІ, до цього переліку можуть увійти олігархи-втікачі Володимир Плахотнюк та Ілан Шор, топ-депутат партії «Шор» Марина Таубер, а також колишній заступник голови Генінспекторату поліції Георгій Кавкалюк, який знаходиться в розшуку в Молдові, і російський бізнесмен Ігор Чайка.

Нагадаємо, Молдова раніше закликала Європейський Союз накласти санкції на політиків та олігархів, які допомагають Росії дестабілізувати країну.

Схожі новини