Передплата 2024 «Добра кухня»

Депутатів Європарламенту закликають почати передвступні переговори з Україною до кінця року

  • 23.05.2023, 17:07
  • 551

П’ятий Президент Петро Порошенко у Брюсселі провів зустріч з депутатами Європейського парламенту, які входять у групу друзів України

Фото: Європейська Солідарність
Фото: Європейська Солідарність

Порошенко закликав євродепутатів забезпечити максимальне сприяння для політичного рішення лідерів ЄС започаткувати передвступні переговори з Україною до кінця 2023 року.

«Цей формат став вже доброю традицією для відвертого та змістовного діалогу з євродепутатами щодо України та її європейського майбутнього. Звичайно, наша головна мета — зміцнення стійкості України і нашої перемоги над російським агресором. Подякував депутатам Європарламенту за чітку політичну підтримку України», — написав Порошенко у Facebook.

«Ми дійшли спільного висновку, що єдино можливий спосіб нейтралізації російської загрози для України та демократичного світу — це повна перемога України на полі бою, ліквідація та притягнення до міжнародної відповідальності путінського режиму, а також, безумовно, членство України в ЄС та НАТО. Для досягнення цієї мети необхідно збільшити та прискорити постачання ЗСУ сучасних наступальних озброєнь і військової техніки, посилити санкційний режим проти росії для унеможливлення подальшої агресії, створити спеціальний міжнародний трибунал за злочини агресії, збільшити фінансову та економічну підтримку України, в тому числі торгівельну лібералізацію та програму післявоєнного відновлення нашої держави», — зазначає лідер партії.

Під час зустрічі також детально обговорили стан демократії в Україні в умовах воєнного стану та прогрес у реалізації реформ, зокрема у сфері децентралізації та антикорупційної політики.

«Є чітка позиція про те, що війна не має стати приводом для гальмування чи згортання демократії та реформ в Україні, бо саме за спільні цінності та вільне європейське майбутнє сьогодні бореться український народ», — резюмує Петро Порошенко.

Схожі новини