Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові погасили поштову марку та конверт, присвячені гетьману Павлу Скоропадському

У рамках ініціативи «Власна марка» українців знайомлять з визначними героями, які стали рушієм державницьких процесів

Фото Львівської ОВА
Фото Львівської ОВА

У четвер, 18 травня, у межах громадської ініціативи «Власна марка» у Львівській ОВА відбулася процедура спецпогашення поштової марки, присвяченої гетьману Павлу Скоропадському. Тираж марки — тисячу штук. 15 травня виповнилося 150 років з дня народження останнього Гетьмана України. З цієї нагоди випустили поштову марку та спеціальний конверт із зображенням видатного гетьмана Павла Скоропадського. На конверті - життєве кредо гетьмана: «Я так вірю в правду свого діла і що воно не загине».

«Розказуємо про давніх і сучасних Героїв України, які віддали своє життя задля незалежності та щасливого майбутнього країни, — зазначив на брифінгу перший заступник голови Львівської ОВА Андрій Годик. — Ця серія марок має на меті познайомити людей з різних куточків світу з національними героями України. Сьогоднішнім погашенням марки ми підкреслюємо важливість розуміння нашої історії, вшановуємо героїв не тільки сьогодення, а й минулого. Павло Скоропадський — непересічна людина. Започаткував багато державотворчих процесів, що стали рушійними у тих чи інших галузях нашої держави».

Директор Львівської дирекції АТ «Укрпошта» Євген Савчук повідомив, що гетьман, на честь якого випущено марку і конверт, працював в умовах, які наближені до сьогоднішніх: багато внутрішніх та зовнішніх ворогів. Йому вдалося тримати баланс та зберегти державу.

«У нього було неоднозначне ставлення до галичан, але тим не менше заради великої мети йшов на співпрацю з галичанами, — продовжує розмову директор Львівської дирекції АТ „Укрпошта“. — Це можна почитати у працях науковців. Цією маркою закликаю вивчати досвід наших пращурів».

«Мета випуску марки — мотивація до вивчення діяльності Павла Скоропадського, як видатної постаті в історії України. І не через призму історичних кліше, а перш за все, як людини, яка діяла у непростих військово-політичних та економічних умовах, проте досягла видатних результатів за вкрай короткий час», — сказав громадський діяч, автор ідеї випуску поштової марки та конверта на честь Скоропадського Юрій Котик.

Схожі новини