Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Виплати 30 тисяч військовим мають бути повернуті»

  • 17.05.2023, 12:39
  • 6 127

Порошенко закликав депутатів — членів парламентської робочої групи напрацювати всі необхідні рішення для повернення доплат у 30 тисяч гривень військовим

Про це сказав народний депутат з фракції «Європейська Солідарність», член робочої групи Ростислав Павленко в ефірі «Прямого».

"П'ятий президент Петро Порошенко був на робочій групі як керівник «Європейської Солідарності» і доносив до колег наш підхід. Наш підхід дуже простий — 30 тисяч мають бути повернуті", — розповів депутат.

«Говорять, що є певні категорії, які з точки зору справедливості не мали б їх отримувати, бо одна справа сидіти в ППД в умовному Хмельницьку, інша справа бути на бригадній глибині чи тим більше на батальйонній глибині на лінії фронту, і отримати зовсім іншу небезпеку і залученість в процес. З іншого боку інструктор, який працює безпосередньо з тим, щоб підвищувати боєздатність наших Збройних Сил — це зовсім інше, ніж умовний бібліотекар чи кухар, який просто постійно забезпечує життєдіяльність війська. Тому такі речі мають розповісти самі військові і сказати, де вони бачать справедливість в тому, щоб хтось отримував лише ставку, при тому, що вона буде підвищена. А все-таки ті, хто беруть участь в бойовій роботі або безпосередньо в її забезпеченні, мали б отримати 30 тисяч», — зауважив Ростислав Павленко.

«Ті, хто є безпосередньо при виконанні бойового завдання — 100 тисяч, або й більше. І Головнокомандувач Залужний на цьому наголошував, що ті, хто безпосередньо веде бій, то там мають знаходитися ще й інші способи стимулювання», — пояснив депутат.

«На цьому ми стоїмо при роботі цієї робочої групи. Йде відпрацювання того, як би ця формула працювала. Дуже сподіваюся, що найближчим часом ми на це вийдемо», — сказав представник «Європейської Солідарності».

Він також прокоментував депутат заяву міністра фінансів Марченка, що доплати військовим нібито не повернуть: «такі сигнали, які ми чуємо з уряду — вони не додають оптимізму».

При цьому Ростислав Павленко підкреслив, що робота в групі йде досить конструктивно, всі фракції парламенту включаються і намагаються повернути військовим доплати.

Схожі новини