Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Уряд затвердив доплати 70 тисяч грн військовим, які виконують бойові завдання на передовій

  • 12.04.2024, 11:30
  • 646

Передбачити виплату додаткової грошової винагороди у розмірі 70 тисяч гривень військовим, які виконують бойові завдання на передовій, зобов’язала Кабінет Міністрів Верховна Рада України. «За» проголосував 321 народний депутат

Фото: Новинарня
Фото: Новинарня

Про це у четвер, 11 квітня, повідомили нардепи Ярослав Железняк і Олексій Гончаренко.

Так, військовослужбовці «на нулі» тепер окрім зарплати у 20−25 тисяч грн і бойових доплат в 100 тисяч грн, мають право на доплату в 70 тисяч грн.

Напередодні Верховна Рада зобовʼязала уряд збільшити доплату військовим, а сьогодні, 12 квітня, уряд ухвалив відповідну постанову.

Одноразову винагороду в розмірі 70 тисяч грн зможуть отримати бійці, які виконують завдання на лінії боєзіткнення з противником на відстані виконання бойових (спеціальних) завдань військовою частиною першого ешелону оборони або наступу до ротного опорного пункту включно. А також на території противника — зокрема на території між позиціями військ рф та Сил оборони, на тимчасово окупованій території України.

Окрім того, Рада зобов’язала Кабмін розробити і внести на розгляд парламенту законопроєкт щодо ротації військовослужбовців в умовах дії воєнного стану, їхнього звільнення з військової служби та медико-соціальної реабілітації.

Схожі новини