Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Моє клопотання апеляційному суду Києва про взяття Червінського на поруки проігнорували»

  • 15.05.2023, 16:53
  • 954

Судді Київського апеляційного суду проігнорували клопотання про взяття на поруки розвідника Романа Червінського

Роман Червінський у залі суду
Роман Червінський у залі суду

Про це повідомив народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Володимир Ар'єв. Він був єдиним з поручителів, кому суд дозволив під час засідання оголосити своє клопотання.

Також полковника Червінського були готові взяти на поруки народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Михайло Бондар, народний депутат Гео Лерос та народний депутат восьмого скликання Андрій Тетерук.

«Очікувано прокурор заявив про закрите засідання. Але в попередньому суді тих поручителів, хто готовий був Романа взяти на поруки, залишили в залі суду, щоб вони могли спостерігати, слухати сам процес. Ця колегія суддів нас видворила, як і всіх, за двері, аргументуючи тим, що вони керуються КПК. Я тоді запитав, чому тоді попередній нас залишив? Тобто там ці не керувалися КПК або ви не керуєтеся, а там ці керувалися. Тобто це якісь такі подвійні стандарти», — обурився Михайло Бондар.

«Моє клопотання апеляційному суду Києва про взяття Романа Червінського на поруки судді Юрдига О.С., Фрис Т.В. та Мельник В.В. проігнорували. Офіцера залишили під вартою», — констатував Ар'єв.

Народний депутат вважає це політичною помстою за чесно названі Червінським прізвища, які зірвали спецоперацію проти вагнерівців у 2020 році.

«Після 60 днів закінчується термін дії арешту. Будемо боротись далі. Як це було з Ріффмастером», — зазначає Ар'єв.

Схожі новини