Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Франція передасть Україні броньовані машини і танки

  • 15.05.2023, 09:15
  • 654

Франція підготує кілька батальйонів з десятками броньованих машин і легких танків, зокрема — AMX-10RC

Володимир Зеленський та Еммануель Макрон. Фото ОПУ
Володимир Зеленський та Еммануель Макрон. Фото ОПУ

Про це йдеться у спільній декларації України та Франції за підсумками зустрічі Володимира Зеленського і Еммануеля Макрона.

Відтак військова підтримка, яку надає Франція від початку війни, щоб надати Україні змогу захистити себе, триватиме, оскільки готуються нові військові пакети з постійним врахуванням найбільш нагальних і невідкладних потреб України для зміцнення її обороноздатності. Франція прагне забезпечити повну потужність у всіх сферах.

«Найближчими тижнями Франція здійнисть підготовку й оснастить кілька батальйонів десятками броньованих машин і легких танків, включно з AMX-10RC. Також Франція зосереджує свої зусилля на підтримці можливостей протиповітряної оборони України, щоб захистити її населення від ударів рф.

Окрім національного внеску, Французька Республіка бере активну участь у заходах Європейського Союзу та НАТО щодо військової допомоги Україні та підготовки українських військових", — йдеться в декларації.

Також відомо, що, крім військової допомоги, Французька Республіка надала Україні цивільну допомогу, зокрема — фінансову, гуманітарну та екстрену підтримку. Зокрема, Франція передала в Україну дві пересувні лабораторії ДНК для посилення спроможності України розслідувати воєнні злочини. Ця допомога й надалі зростатиме.


Джерело: Офіс президента України

Схожі новини