Передплата 2024 «Добрий господар»

У Львові відкрили вулицю на честь Союзу Українок

  • 14.05.2023, 17:35
  • 1 286

Сьогодні, 14 травня, у День Матері у Львові урочисто відкрили вулицю Союзу Українок

Нова вулиця у Львові. Фото: ЛОР
Нова вулиця у Львові. Фото: ЛОР

Рішення про перейменування колишньої вулиці Лобачевського на честь найбільшої жіночої організації в Україні депутати Львівської міської ради прийняли у вересні минулого року.

«Союз Українок має свій символ — кущ калини. Квітуча, приваблива і здавалося б слабка, тендітна рослина, але вона настільки сильна, що вона витримує морози, дає плоди та результат. Союз Українок — це настільки потужна організація, що свого часу радянська влада забороняла її діяльність, бо боялась її. Але ця організація відроджувалася і зараз знову квітне. Бажаю вам розвиватися далі, квітнути й давати плоти, нові проєкти й нові ініціативи», — зазначила голова комісії з питань євроінтеграції, міжнародного та міжрегіонального співробітництва обласної ради Наталія Галецька.

Вона подякувала членкиням організації та усім матерям за їх служіння, любов та виховання своїх дітей.

«Союз українок» — добровільна всеукраїнська жіноча громадсько-просвітницька організація. Утворена у Львові на початку XX століття. Восени 1939 року «Союз українок» було ліквідовано радянською владою. Відновлена у 1989 році спочатку у Львові, а після проголошення Незалежності України — у Києві.

Схожі новини