Передплата 2024 «Добрий господар»

росія двічі атакувала Тернопіль, є руйнування та постраждалі

  • 14.05.2023, 08:30
  • 1 065

російські окупаційні війська зранку 14 травня атакували Тернопільську область крилатими ракетами. Це вже друга атака цього регіону за добу

Тернопільська область. Фото ілюстративне
Тернопільська область. Фото ілюстративне

Про це повідомив голова Тернопільської ОВА Володимир Труш.

За його словами, приліт ракет стався о 5:00. Вони зруйнували два та пошкодили 12 дачних будинків. Там виникла пожежа, яку одразу ж ліквідували. Також уламки ракет пошкодили торгові та господарські обʼєкти та 9 вантажних автомобілів. Потерпілих немає.

Попередня атака

Увечері 13 травня в більшості областей України оголосили повітряну тривогу. За попередніми даними голови Тернопільської облради Михайли Головка, у Тернополі є приліт в промзону. Мер Тернополя Сергій Надал повідомив, що в місті сталося займання нежитлової будівлі. На місце прибули рятувальники і пожежники.

Згодом очільник ОВА Володимир Труш розповів, що вже відомо про двох травмованих цивільних. Попередньо, в них осколкові поранення та опіки. Потерпілі перебувають у лікарняних закладах. За даними Труша, є влучання у складські приміщення, які належать комерційним підприємствам та релігійній організації.

Також окупанти пізно ввечері 13 травня запускали розвідувальні дрони у напрямку Києва. Всі знищила ППО. У КМВА кажуть, що метою такого запуску, скоріш за все, було виявлення позицій нашої ППО. Окрім того, про загрозу нанесення ракетного удару стратегічною авіацією ворога повідомляли й в Житомирській ОВА.

Схожі новини