Передплата 2024 «Добрий господар»

Естонія може закрити один із прикордонних пунктів із рф

  • 11.05.2023, 20:30
  • 1 011

Естонія може закрити прикордонний перехід Койдула з рф на півдні країни

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

Про це заявив міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметса.

Основні причини можливого закриття — різке скорочення кількості перетинів кордону, погані відносини з рф та економія коштів.

«Ми хотіли б завершити дослідження впливу в другій половині цього року, і тоді можна буде дивитися, якими є наслідки і чи виправдано продовжувати це питання, чи ні. Рішення поки що немає, дослідження тільки починаються», — зазначив Лаурі Ляенеметс.

За його словами, логіка закриття виходить з того факту, що порівняно з докоронавірусним періодом кількість переходів на східному кордоні зменшилася майже на 80%, а в Південній Естонії загалом майже на половину.

«Чи потрібні нам два пункти поруч (Койдула і Лухамаа — ред.), якщо перетини кордону зменшилися майже на 50%?» — зауважив Лаурі Ляенеметс.

Для міжнародного руху на кордоні Естонії з Росією відкрито п’ять прикордонних пунктів, три з яких призначені для автомобільного сполучення — Нарва, Лухамаа і Койдула і два для залізничного сполучення.

Також є два двосторонні прикордонні пункти, які відкриті для перетину кордону для мешканців Естонії та росії. Один із них — прикордонний перехід Нарва-2 — тимчасово закритий з листопада минулого року.

За словами міністра внутрішніх справ Естонії, можливе закриття прикордонного пункту аналізуватимуть із трьох аспектів.


Джерело: ERR

Схожі новини