Передплата 2024 «Добрий господар»

«Вишневу» ротонду у Стрийському парку відкриють до Дня народження Львова

Зі споруди ротонди у Стрийському парку уже зняли будівельну плівку. Оновлена паркова споруда матиме білі стіни та червоний купол. Ротонду закрили на капітальну реконструкцію кілька місяців тому

З ротонди уже зняли плівку, видно, який матиме вигляд заклад. Фото Юлій Підлужної
З ротонди уже зняли плівку, видно, який матиме вигляд заклад. Фото Юлій Підлужної

У березні цього року, нагадаємо, тут планували відкрити кафе «П'яна вишня» від холдингу емоцій «!Фест». Керуюча проєктом «П'яна вишня» Ріта Демчук повідомила для «ВЗ», що з ремонтними роботами трохи затягнули, і популярний заклад відкриють на початку травня — до Дня Львова.

Піар-директор компанії Тарас Маселко розповів «ВЗ», що не наливками єдиними тут пригощатимуть. Концепція нового кафе має значно ширші горизонти і чіплятиме за красу, естетику. Окрім традиційних наливок, гості закладу зможуть скуштувати морозива, випити кави, насолодитися краєвидами парку.

Ротонду у Стрийському парку будували, як торгові площі для міжнародної ярмарки, яка відбувалась в 1920—1930-х роках. Восени 2022 року Львівська міська рада ухвалила рішення здати будівлю ротонди в оренду на п’ять років для облаштування тут кафе або магазину. Право оренди учасники виборювали через онлайн-аукціон. Під час онлайн-торгів оренда ротонди зросла у сімнадцять разів від стартової та становить 165 тисяч 101 грн на місяць.

Схожі новини