Передплата 2024 «Добрий господар»

Депутати проголосували за введення нових правил у індустрії цифрових активів на території Європейського Союзу

  • 21.04.2023, 16:59
  • 950

Депутати Європарламенту проголосували за ухвалення законопроекту про регулювання криптовалют Markets in Crypto-Assets (MiCA).

ЄС стала однією з перших юрисдикцій у світі, яка вводить всеосяжні правила щодо криптоактивів, захисту споживачів, фінансової стабільності та інновацій.

Проект MiCA, основні положення якого були узгоджені минулого року, дозволить криптобіржам та компаніям, що надають послуги зі зберігання криптовалют, законним способом пропонувати свої продукти в ЄС. Документ також встановлює правила роботи емітентів стейблкоїнів.

Після набуття чинності закону криптокомпанії мають отримати реєстрацію в одній із держав — членів блоку, що дозволить їм працювати на території всього Євросоюзу.

Закон набуде чинності в липні, після того, як буде офіційно схвалений 27 країнами — членами блоку, очікує єврокомісар Майрід Макгіннес, повідомляє Bestcryptochecker. При цьому окремі положення набудуть чинності поступово: наприклад, правила, що регулюють стейблкоїни, будуть застосовуватися з липня 2024 року.

Європейська служба банківського нагляду (European Banking Authority, EBA) та Європейське управління з цінних паперів та ринків (European Securities and Markets Authority, ESMA) стежитимуть за тим, щоб криптоплатформи дотримувалися правил і використовували необхідні процеси управління ризиками.

Схожі новини