Передплата 2024 «Добра кухня»

Велика Британія запровадила санкції проти Марченко і родичів російських олігархів

  • 12.04.2023, 14:15
  • 916

Велика Британія запровадила санкції проти дружини кума Путіна Віктора Медведчука Оксани Марченко, а також проти родичів російських олігархів Сулеймана Керімова, Андрія Скоча та Володимира Євтушенкова

Марченко і Медведчук. Фото ілюстративне
Марченко і Медведчук. Фото ілюстративне

Про це йдеться у повідомленні Офісу застосування фінансових санкцій Казначейства країни від 12 квітня.

Зокрема, до санкційного списку потрапили батько депутата Держдуми й олігарха Андрія Скоча Володимир Скоч, а також дочка мільярдера Варвара. Удвох вони володіють активами депутата (частка в USM 30%, в аеропорту Внуково 61,5%).

Також обмеження запровадили проти дружини засновника АФК «Система» Володимира Євтушенкова ($ 1,7 млрд у 2022 році) Наталі та дітей бізнесмена. У списку також дочка члена Ради Федерації від Дагестану, олігарха Сулеймана Керімова Гульнара Керімова.

Крім того, під санкції потрапив холдинг USM, заснований олігархом Алішером Усмановим.

«USM належить або контролюється безпосередньо або побічно особою, яка отримує вигоду від підтримки уряду росії, а саме Алішером Усмановим… USM здійснює бізнес у секторах стратегічної значущості для уряду рф, а саме в російському видобувному секторі та секторі комунікаційних і цифрових технологій», — йдеться в повідомленні.

Крім того, під санкції потрапили ще дві компанії, які уряд Великої Британії вважає пов’язаними з Усмановим: Curzon Square Limited і Hanley Limited.

Схожі новини