Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Проєкт громадського простору на перехресті Бандери-Чупринки ще коригують

На місці демонтованого кафе запрацює кіоск з продажу квитків для електротранспорту, невдовзі на площі облаштують питний фонтан та павільйон

Фото автора та Романа Балука
Фото автора та Романа Балука

Новий транспортний хаб та громадський простір на перехресті вулиць Бандери-Чупринки (навпроти головного корпусу Національного університету «Львівська політехніка») наразі зводять з відхиленням від проєкту, оприлюдненому на паспорті об'єкта. На цьому наголосив львівський інженер Анатолій Джус, який повідомив про це редакцію «ВЗ». Чоловік особисто відвідав площу та вивчив паспорт об'єкта. Каже, з боку від вулиці Бандери немає стовпчиків для майбутнього даху, а також питного фонтану…

Роботи з облаштування транспортного хабу на перехресті вул. Чупринки-Бандери проводить підрядна організація ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» на замовлення ЛКП «Львівавтодор». Площу між зупинками роблять максимально затишною та зручною — із зарядними станціями, грушами, питним фонтаном та вуличними меблями… Основні роботи виконали минулого року, а встановлення вуличних меблів і озеленення виконали цьогоріч. Вартість робіт входить у вартість реконструкції вулиці Бандери.

Як розповів для «ВЗ» директор ЛКП «Львівавтодор» Микола Власюк, проєкт громадського простору на перехресті Бандери-Чупринки ще коригують, оскільки замість демонтованого кіоску-кафе (мерія не продовжила дозвіл на його роботу) з’явилося вільне місце, яке буде призначене для кіоску з продажу квитків на проїзд в електротранспорті. Чи буде там нове мінікафе? Микола Власюк каже, що місця для продажу на площі гарячих напоїв немає, є лише місця для кіоску з продажу квитків.

Чиновник пообіцяв, що площу завершать до кінця травня, максимум до середини червня. Стовпчики для даху, павільйони та питний фонтан будуть встановлені, каже Микола Власюк, найближчим часом. Зокрема, для фонтану уже під'єднані до площі усі комунікації.

«Стовпчики, павільйони та інші елементи заплановані і будуть виконані, — наголошує він. — Усе, що люди хочуть побачити на цій новій площі, буде! Чому не можна було встановити досі? Наприклад, фонтан взимку не можна ставити. До кінця весни постараємося встановити водограй. Така сама ситуація з павільйонами. Як тільки їх виготовлять, піднімемо плитку і закріпимо. Громадський простір на Чупринки-Бандери стане затишною локацією у Львові для відвідування. Там уже люди сидять на лавочках, працюють з гаджетами…».

Схожі новини