Передплата 2024 «Добрий господар»

На Закарпатті правоохоронці ліквідували канал переправлення військовозобов'язаних

  • 03.04.2023, 15:00
  • 549

Організаторів злочинного угруповання, яке спеціалізувалося на переправленні через кордон громадян України, затримали правоохоронці на Закарпатті

Під час реалізації матеріалів кримінального провадження, відкритого за матеріалами оперативників Мукачівського прикордонного загону, спільна міжвідомча група офіцерів Головного оперативно-розшукового відділу Мукачівського загону, Управління стратегічних розслідувань ДСР в Закарпатській області, Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки України в Закарпатській області за процесуального керівництва Ужгородської та Берегівської окружних прокуратур викрила двох організаторів незаконного переправлення чоловіків призовного віку за кордон.

Зловмисників заскочили «на гарячому», коли ті саме привезли у населений пункт Вилок військовозобов'язаного чоловіка та планували за 2,5 тисячі доларів переправити його в Угорщину.

Фігурантів кримінального провадження затримали в порядку статті 208 КПК України та повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Днями Ужгородський міськрайонний суд обрав підозрюваним запобіжний захід — тримання під вартою терміном 60 діб з правом внесення грошової застави 51 та 168 тисяч гривень.

У випадку доведення вини підозрюваних їм загрожує позбавленням волі від семи до дев’яти років.

Схожі новини