Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ковід у Дрогобичі наразі «збавляє оберти»

У Дрогобичі ковідна інфекція втрачає силу. Це, звісно, не може не радувати: у наш час кожна гарна новина — на вагу золота

Напруга зменшилась, але небезпека зберігається. Якщо позаминулого тижня на території ОТГ, до складу якої, крім самого міста Котермака та Стебника, входять ще 32 села, було зафіксовано 76 нових випадків небезпечного захворювання, то минулого — удвічі менше. Вірусну інфекцію виявлено лише у 32-х осіб.

Про це на нараді у Дрогобицькій міськраді повідомив керівник відділу охорони здоров’я Володимир Чуба.

Зменшилась напруга в інфекційному відділенні Стебницької лікарні, де хворих на ковід пацієнтів приймають і з сусідніх із Дрогобицької ОТГ громад: Трускавецької, Бориславської, Східницької та Меденицької. Станом на 27 березня тут перебуває 25 хворих. Цікаво, що лише двоє із загальної кількості шпиталізованих — жителі Дрогобицької ОТГ. Усі решта інфіковані на стаціонарне лікування скеровані із сусідніх громад. Упродовж тижня не зафіксовано жодного летального випадку!

Такою є ситуація на сьогодні. Але ніхто, як наголошують лікарі, не знає, як теперішнє відносне інфекційне благополуччя поведе себе, у що воно трансформується завтра. Цього тижня, як це не раз бувало упродовж березня, вкотре про себе зима нагадає. На завершенні першого місяця весни синоптики обіцяють снігопади та мороз. Це означає, що знову створюються передумови для росту застудних захворювань. «Розслаблятись» не варто. Слід ретельно, як попереджають лікарі, дотримуватись усіх протиепідемічних заходів. І, звісно, не забувати про вакцинацію. У Дрогобичі пункти щеплень функціонують у трьох місцях — у центральній міській поліклініці, поліклінічному відділенні на вулиці Пилипа Орлика, а також у Стебницькій та районній поліклініках. Створено хороші можливості для того, щоб кожен охочий міг пройти вакцинацію. На жаль, на заклики лікарів жителі ОТГ реагують мляво. Упродовж минулого тижня на Дрогобиччині захисний від важкого перебігу ковідної інфекції препарат отримали лише 62 особи.

Схожі новини