Передплата 2024 «Добра кухня»

Тімоті Снайдер відвідав Львів і зустрівся з військовим, який читав його книжку в окопі

  • 25.03.2023, 09:30
  • 833

Американський історик, професор Єльського університету Тімоті Снайдер у п’ятницю, 24 березня, прочитав лекцію студентам Українського католицького університету

Тімоті Снайдер і Олександр Ширшин. Фото із мережі
Тімоті Снайдер і Олександр Ширшин. Фото із мережі

Також Тімоті Снайдер зустрівся із військовослужбовцем Олександром Ширшиним, який в окопі читав його книгу.

Фото із зустрічі військовослужбовець 80-ї десантно-штурмової бригади, який є випускником УКУ опублікував у мережі.

У січні світлира Олександра, який лежить в окопі і читає книжку Тімоті Снайдера «Шлях до несвободи» англійською мовою стало популярним у соцмережах після того, як її опублікував сам Тімоті Снайдер з підписом «Найвища честь для автора — читач».

Історик зустрівся зі студентами та викладачами УКУ на закритій лекції у Центрі Шептицького. На початку зустрічі Тімоті Снайдер привітався з учасниками українською мовою, також він, відповідаючи на запитання, часто переходив з англійської на українську, якою досить непогано володіє.

Основними висновками зустрічі було те, що Україна виборола безпеку життя Європи, бо фактично стримала усю агресію на своїй території.

«Один із наративів ЄС про війну рф в Україні - не про поразку, а про мир. Ми всі хочемо миру. Але питання в тому, як можемо його досягнути? Мир — не те ж саме, що й капітуляція. Іноді мир означає поразку для однієї сторони і перемогу для іншої. Можливо, саме українська стійкість буде передумовою до мирного світу. Я думаю, що ви інколи не усвідомлюєте повною мірою того, як ви вражаєте своєю самопожертвою в цій боротьбі за свободу та демократію. Моя робота як історика зараз спрямована проти наративів ЄС, бо їхні наративи зараз не про поразку, а про мир», — зазначив Тімоті Снайдер.

Схожі новини