Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Класичний приклад із методички російського реваншизму: МЗС про сенаторку, яка хоче приєднати частину України до Румунії

  • 24.03.2023, 16:31
  • 536

МЗС України ініціює накладення санкцій на румунську сенаторку Діану Шошоаке, яка своїм законопроєктом пропонує приєднати до Румунії частину південного регіону України

Про це повідомив речник українського МЗС Олег Ніколенко.

Санкції на Шошоаке пропонують накласти як на особу, яка створює загрозу національній безпеці.

«Таким кроком маргінальна політикиня намагається «відновити культурну ідентичність румунського населення», — зазначив Ніколенко, коментуючи подання відповідного законопроєкту.

Він додав, що йдеться про класичний приклад із методички російського реваншизму.

«Ми рішуче засуджуємо спробу поставити під сумнів територіальну цілісність України, підважити дух добросусідства між Україною та Румунією», — наголошують в МЗС України.

Що передувало?

Сенаторка парламенту Румунії Діана Шошоаке подала законопроєкт, який пропонує змінити договір про добросусідство і співробітництво Бухареста з Києвом. Вона закликає приєднати до Румунії частину територій України.

«Румунія приєднує історичні території, які їй належали, а саме: Північну Буковину, Герцу, Буджак (Кагул, Болград, Ізмаїл), історичний Марамуреш та острів Зміїний», — йдеться у запропонованому законопроєкті.

Діана Шошоаке — юристка, засновниця партії S.O.S. Вона позафракційна сенаторка у парламенті Румунії. Її неодноразово критикували за зв’язки з росією.

Схожі новини