Передплата 2024 «Добрий господар»

«Цей пожежний гідрант допоможе рятувальникам оперативно погасити полум’я»

У соцмережах обговорюють доцільність розміщення гідранта посеред тротуару на вулиці Грушевського у Львові

Фото Ірини Марушкіної
Фото Ірини Марушкіної

На вулиці Грушевського з’явилася «дивна» інсталяція, яка здивувала львів'ян — пожежний гідрант посеред тротуару… Потрібна річ для гасіння пожежі заважає пішоходам і псує вигляд історичної вулички в центрі міста.

  • «Гарний колір, чудове місце. Мистецька інсталяція. Пам’ятник провісник відбудови», — іронічно написав у на своїй сторінці в соцмережі екскурсовод Ігор Лильо.
  • «Хто б пояснив це… Ледве не врізалась в гідрант від несподіванки», — написала журналістка Ірина Марушкіна.
  • Львів‘янин Іван Жубіль теж іронічно висловився про гідрант посеред тротуару: «Чому цей гідрант не змонтувати у колодязі, а на фасаді будинку встановити табличку: Пожежний гідрант! Та взимку трактор, котрий буде відгортати сніг, цей гідрант знесе, поллється вода і буде ковзанка».

Речник ГУ ДСНС України у Львівській області, полковник Віталій Туровцев розповів «ВЗ», що пожежний гідрант — робоча інфраструктура рятувальників, його нещодавно встановили працівники «Львівводоканалу». Чому місце обрали посеред тротуару? Виявляється, там проходять підземні комунікації до колодязя. Змістити його в іншому місці не можна.

«Цей пожежний гідрант допоможе рятувальникам оперативно погасити полум’я, — пояснив полковник Туровцев. — Він європейського зразка. Колись рятувальники приїжджали на виклик, шукали гідрант, відкривали люк, встановлювали колонку і під'єднали „рукав“… Зараз все відбуватиметься набагато швидше. Просто під'єднали „рукав“ до готового гідранта і гасять пожежу. Водопровідна мережа — посеред тротуару. Тому гідрант появився там».

Віталій Туровцев повідомив, що у Львові є близько двох тисяч пожежних гідрантів.

Схожі новини