Передплата 2024 «Добра кухня»

Під час бою на сході країни загинув новозеландський доброволець Кейн Те Тай

  • 23.03.2023, 16:00
  • 562

З перших днів війни він перебував на території України. У травні 2022 року разом з другом Девідом (колишнім військовим з Америки) допомагали волонтерам Харкова, проводили майстер-класи з першої медичної допомоги, доставляли гуманітарну допомогу на деокуповані території

У березні цього року під час визволення села поблизу Бахмута разом з побратимами вони натрапили на підвал, де окупанти утримували українських полонених. Тоді вдалося врятувати українського бійця, якого росіяни утримували без їжі та води понад 40 днів.

За словами батьків Те Тая, він вирішив пов‘язати своє життя з військовою справою ще в шкільні часи. Майже десять років був військовим Нової Зеландії. Потім став співзасновником благодійної організації з програми ментального здоровʼя ветеранів.

Служив у Афганістані. В Україні доєднався до Міжнародного легіону. Тренував групу інших добровольців поблизу Вугледара:

«Для багатьох у Новій Зеландії Те Тай був обличчям неофіційної участі країни у війні в Україні. Він збирав кошти на обладнання та брав інтерв’ю для новин, перш ніж покинути Нову Зеландію в травні 2022 року, і документував свою дружбу, битви та повсякденне життя в Instagram і Facebook», — зазначають The Guardian.

У нього залишилася 12-ти річна донька.

Світла і вічна пам‘ять полеглому воїну.

Схожі новини