Передплата 2024 «Добра кухня»

5 напоїв, які допоможуть швидко знизити тиск та підтримати здоров’я серця

Високий тиск може стати причиною розвитку значно серйозніших проблем зі здоров’ям, тож потрібно тримати його під контролем. Нормалізувати тиск можна завдяки спеціальній дієті, включаючи в раціон кілька корисних продуктів та напоїв

Медики назвали чаї, корисні за високого тиску.

Зелений чай може поліп­шити кровообіг, а також знизи­ти ризик запалення в тканинах серця. Це підтвердили числен­ні дослідження. Цей напій бага­тий на антиоксиданти, що чудо­во підтримують здоров’я серця. Лікарі радять випивати одне-два горнятка зеленого чаю на день.

Улун-чай має властивості чорного і зеленого чаю. У ньо­му багато антиоксидантів, які роблять його корисним для здоров’я та зниження високо­го тиску.

Ромашковий відвар ефек­тивно регулює тиск у гіпертоні­ків. Він допомагає розслабити кровоносні судини, розширюю­чи їх, розслабляє тіло та сприяє міцному сну.

Напої з гібіскусу допомо­жуть позбутися високого кров’яного тиску. Такий чай містить кілька антиоксидантів, які чудо­во впливають на серце. Однак приймати його краще після кон­сультації з лікарем.

Чорний чай також має низ­ку корисних властивостей. Згід­но з дослідженнями, люди, які випивали три горнятка чор­ного чаю на день, знижува­ли рівень артеріального тис­ку в середньому на 2−3 пункти. Медики зазначають: людям, які страждають від гіпертонії, слід вводити ці чаї в раціон, але цим не зловживати. Регулярно про­ходити огляди у лікаря та дотри­муватись здорової дієти.

Дієтологи розкрили й секрет швидкого схуднення без зусиль: звичка їсти часто і невелики­ми порціями допоможе скинути вагу без дієт та обмежень.

Схожі новини