Передплата 2024 «Добрий господар»

Львів засадять іменними деревами. «Ціна питання» — 3−4 тисячі гривень

Дерева присвячують на річницю шлюбу, на день народження дитини, а також садять в парку, де закохана пара вперше ходила на побачення

Фото ЛМР
Фото ЛМР

З 17 березня у Львові стартувала акція «Хочу посадити дерево». В рамках цієї ініціативи львів'яни можуть посадити іменні дерева, вирощені у будь-якому розсаднику міста та області. Ціна саджанця — 3−4 тисячі гривень. Ідея не нова, іменні дерева садять у місті Лева уже кілька років.

Про це повідомила для «ВЗ» начальниця управління екології Львівської міської ради Олександра Сладкова.

У попиті - дуби, клени, липи, каштани та сакури. Дерево можна підписати (спеціальною табличкою) і присвятити будь-кому. «Садять традиційні дерева, до яких ми звикли», — наголошує пані Олександра. — Часто люди хочуть саме дуби, щоб довго жили".

Як правило, садять на річницю шлюбу, на день народження дитини, а також в парку, де закохана пара вперше ходила на побачення.

Чиновниця каже, що перший крок до посадження іменного дерева — заповнити електрону анкету, де вказати місце посадки. Якщо мерія його погодить і воно підходить для нового дерева, заявку буде схвалено. Потім треба купити саджанець і чекати на запрошення від садівників, аби разом його посадити.

«Проводити висадку будуть спеціалісти з догляду озеленення відповідного району чи парку, під наглядом садівника і за вашої участі. Все необхідне для висадки буде на місці, — сказала Олександра Сладкова. — Садівник та міські служби будуть наглядати за ростом іменного дерева. Але людина, яка йому комусь присвятила теж може періодично навідуватися та поливати дерево: воно розвиватиметься швидше і краще».

За словами Олександри Сладкової, заявник оплачує саджанець, а транспортування та інші матеріали для посадки, мерія бере га себе.

Схожі новини